Не знаех що е бронхит, сега съм с пневмония

Болни изреждат по 2-3 антибиотика в търсене на ефективния
11-01-2017 13:43 547 0

През целия си живот никога не съм боледувала толкова тежко. Доскоро не знаех какво е бронхит, сега съм с пневмония. Вече два пъти сменям антибиотици, пия през устата, бият ми инжекции и най-страшното е, че нищо не помага. Лекарите ме съветват да се обърна към Белодробната болница в Пазарджик, да потърся специализирана помощ.
Това разказа общинска служителка от Велинград, която от декември се бори с актуалния за сезона вирус. Въпреки усилията, я повалила пневмония, а медиците още не могат да улучат правилните лекарства. Нейна леля пък е стигнала до болница и също е минала през няколко курса на лечение, вече месец и половина е на инжекции.
„Болницата в града ни е пълна с пациенти, получили усложнения“, казва велинградчанката.
Общинската служителка, която е майка на момиченце в детската градина, е категорична, че няма да го пусне на занимания от понеделник, а най-рано от февруари. От страх да не се зарази и да не направи същите усложнения. Преди да излязат в коледна ваканция през декември само 3 от 29 деца били на линия. Всички други били повалени от вируси. И други родители изпитват страх и е много вероятно до края на януари да дадат вакнция на малчуганите си, прогнозира майката.


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам