Ротарианец пое съдбините на ФК Оборище

Спортните новини от Пазарджик и региона
10-02-2017 22:19 360 0

Димитър КОМСИЙСКИ, "Пазарджишка Марица"
Стоян Байряков е новият председател на УС на ФК Оборище(Панагюрище). 48 годишният държавен служител заменя на поста досегашният шеф Илия Анчев, който също е финансист по професия, но работи в частния бизнес.
На днешното събрание беше направена пълна рокада, след като Байряков смени Анчев като член на УС и последния е вече само редови член на клуба. Любопитното е, че подобно на Илия Анчев и Стоян Байряков е член на местния Ротари клуб.
Новият председател не е непозната за футболните фенове в Панагюрище фигура. Той е бивш футболист на клуба, но спира с тази игра още на 22 години заради тежка контузия. До преди 4 години Стоян беше и член на контролно-ревизионната комисия на ФК Оборище. Беше и член на УС, но напусна заради различия относно приоритетите на клуба.
„На този етап други промени в УС няма да има. Получих картбланш да направя такива в бъдеще, ако нещата не вървят, но на този етап няма нужда от корекции”, заяви пред наш репортер новият шеф на панагюрци. Утре преди контролата с Хебър Байряков ще се срещне със спортно-техническотото ръководство на клуба. „Приоритет пред мен ще бъде детско-юношеската школа. Идеята е постепенно в мъжкият тим на Оборище да заиграят наши момчета, които са продукт на ДЮШ-а”, заяви Стоян Байряков. Другата цел пред него като ръководител ще бъде реновирането на помощния терен до стадион „Орчо войвода”.Седмични издания

Страх ли ви е да пиете вода от чешмата?

Да, пия само минерална
Не, но минералната ми е по-вкусна
Не, от години пия само чешмяна
За по-сигурно я редувам с минерална
Не пия вода, докторът ми е забранил
Не ме интересува