Велинград събира средства за Йоанка. Елате на базара!

12-02-2017 10:33 280 0

След успешните базари в Пазарджик и Пловдив в помощ на 7-годишната Йоанка на ред е и Велинград. Благотворителната инициатива ще е на 18 февруари в хотел Здравец, зала 1.

На 18 и 19 февруари в Мол София пък ще бъдат продавани книги за деца и възрастни, лакомства, предоставени от водещи сладкарници, бижута с елементи "Сваровски", ръчно направени накити и аксесоари за коса, играчки, детски дрешки. Всички предмети за базара са предоставени безвъзмездно от фирми и хора с добри сърца, участващи в групата "Благотворителен базар за Гери и други каузи" във Фейсбук. Към момента групата обединява над 13 000 души и е поела и случая на Йоанка.

Със самата благотворителна разпродажба са ангажирани около 10 доброволци, които намериха щанд, набавиха плакати и дарителски кутии, ще подреждат и продават стоките. Подобни инициативи в подкрепа на болното момиченце ще бъдат проведени още във Варна и Благоевград.

От началото на 2016 г. Йоана претърпя четири тежки операции за отстраняването на злокачествен тумор. Най-тежка бе последната интервенция, която продължи около шест часа, а Йоанка се възстановява дълго от нея в реанимация. Оказало се, че туморът е изключително рядък и е малко познат дори в световен мащаб.

Семейството на Йоана Христова благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.
Дарителската сметка е:
BIC UNCRBGSF
BG57UNCR70001522551105
УниКредит Булбанк
Титуляр: Йоана Христова Христова


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам