Велинград събира средства за Йоанка. Елате на базара!

12-02-2017 10:33 317 0

След успешните базари в Пазарджик и Пловдив в помощ на 7-годишната Йоанка на ред е и Велинград. Благотворителната инициатива ще е на 18 февруари в хотел Здравец, зала 1.

На 18 и 19 февруари в Мол София пък ще бъдат продавани книги за деца и възрастни, лакомства, предоставени от водещи сладкарници, бижута с елементи "Сваровски", ръчно направени накити и аксесоари за коса, играчки, детски дрешки. Всички предмети за базара са предоставени безвъзмездно от фирми и хора с добри сърца, участващи в групата "Благотворителен базар за Гери и други каузи" във Фейсбук. Към момента групата обединява над 13 000 души и е поела и случая на Йоанка.

Със самата благотворителна разпродажба са ангажирани около 10 доброволци, които намериха щанд, набавиха плакати и дарителски кутии, ще подреждат и продават стоките. Подобни инициативи в подкрепа на болното момиченце ще бъдат проведени още във Варна и Благоевград.

От началото на 2016 г. Йоана претърпя четири тежки операции за отстраняването на злокачествен тумор. Най-тежка бе последната интервенция, която продължи около шест часа, а Йоанка се възстановява дълго от нея в реанимация. Оказало се, че туморът е изключително рядък и е малко познат дори в световен мащаб.

Семейството на Йоана Христова благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.
Дарителската сметка е:
BIC UNCRBGSF
BG57UNCR70001522551105
УниКредит Булбанк
Титуляр: Йоана Христова Христова


Седмични издания

Страх ли ви е да пиете вода от чешмата?

Да, пия само минерална
Не, но минералната ми е по-вкусна
Не, от години пия само чешмяна
За по-сигурно я редувам с минерална
Не пия вода, докторът ми е забранил
Не ме интересува