Кметове се редят на опашка пред бистрото на калугеровец: Илиян държи кафене-мечта в Лондон

Посетителят може да почете, да послуша джаз и да купи картина на бездомен художник
13-02-2017 10:05 1810 0

Александра МУСИЕВСКА, "Пазарджишка Марица"

Илиян Кузманов от Калугерово е собственик на кафене с библиотека в Лондон. Заведението му е едно от местата в английската столица, където клиентите могат да се насладят на питието си с книга в ръка. То се намира на гарата на Баркинг и носи името Ezo Bistro. Преди няколко дни британският сайт www.londonist.com го посочи като едно от най-добрите кафенета в Лондон. В категорията "Кафене с библиотека" пък екипът на Lifebites.bg му отреди първото място.   

Бистрото впечатлява с огромния си фонд, който наброява хиляда книги и списания. В уютната обстановка  клиентът може да послуша джаз, да посвири на китара или на пиано или да изиграе партия шах.

Илиян Кузманов винаги е мечтаел да отвори библиотека. В крайна сметка се получило място, където си пиеш кафето, слушаш музика и четеш хубава книга. В същото време пък посетителите могат да разгледат и купят картина от бездомен художник. Произведенията на изкуството висят навсякъде в Ezo Bistro.

Собственикът избрал да отвори кафенето на гарата, тъй като според него е добро решение на подобно шумно място да се създаде оазис на спокойствието. Книгите в библиотеката са подбрани по жанрове, като Кузманов се е постарал да има за всеки вкус по нещо - детска литература, митология, история, фантастика, класика, изкуство, философия. Място е отредено и за български произведения. По рафтовете има творби на Радичков, Елин Пелин, Николай Хайтов. Заведението е добре познато на кметове на райони в Лондон, както и на директори на известни колежи в града./Пазарджишка Марица


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам