Пловдивски работодатели ще търсят персонал от Пазарджишко

Новини от Пазарджик и региона
13-02-2017 17:30 2739 0

Пазарджишка област се очаква да бъде включена във втория етап информационни дни, организирани от пловдивската „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ), съобщи за „Пазарджишка Марица” Катя Стайкова, директор „Връзки с обществеността“. Тя обясни, че за момента не са маркирани конкретни дати, но регионът ни е на дневен ред, тъй като е близо, а и хората на наемния труд от години са отворени за работа в Пловдив и околни селища. Стотици изкарват прехраната си именно в тамошни предприятия, пътувайки всеки ден. До края на пролетта предстоят срещи тет-а-тет тук с кандидати за работа.
Информационните срещи в близките до Града на тепетата райони досега са протичали при силен интерес, съобщи още Стайкова. Една от последните - в Стамболийски, също премина много добре и завърши с доста сключени договори. Организатори на информационните срещи са експерти от JobTiger.
И хора от Северна България питат за работа в Пловдив, стана ясно по време на информационните дни в Монтана и Бяла Статина.
Кандидат от Бяла Слатина реагира емоционално и благодари, че инициативата се случва и в неговия град: „Бог да ви поживи! Тук малкото, които си намират работа е все за минимална заплата, а и нея я бавят с месеци.“ Безработна жена разказа как е напуснала работата си в производствено предприятие, заминавайки за Гърция и след трудностите там е готова да замине за Пловдив, а опитът й е напълно подходящ за предлаганите позиции.
Организаторите от JobTiger потвърдиха, че срещите с работодатели ще продължат да се провеждат и до дни предстои да се обявят датите и градовете, които ще бъдат част от втория етап на инициативата „Информационни дни на кариерата“. / „Пазарджишка Марица”

*Снимките са от срещите в Бяла Слатина.Седмични издания

Страх ли ви е да пиете вода от чешмата?

Да, пия само минерална
Не, но минералната ми е по-вкусна
Не, от години пия само чешмяна
За по-сигурно я редувам с минерална
Не пия вода, докторът ми е забранил
Не ме интересува