Туроператори смъкнаха цените за 3 март

16-02-2017 19:34 210 0

Биляна ВЛАДИМИРОВА

Стотици пазарджиклии стягат куфарите за пътуване за дългия уикенд около 3 март. Националният празник се пада в петък, което означава, че ще почиваме 3 дни. Това е първата възможност, която се отваря за пътешествие след Нова година. Туристическите агенции отдавна обстрелват клиентите си със специални мартенски предложения. Офертите са съобразени с времето и с продължителността на очертаващата се ваканция.

„Имаме 6 оферти - Венеция, Виена, Гърция, Карпатите, Будапеща и Сърбия. Групите са почти изцяло запълнени, информира Ани Димова, която организира почивки и екскурзии. Заради близостта на Трети март с Деня на жената - 8 март, е проектирана по-дълга екскурзия до Дубай, която изисква сливане на двата празника.

Най-евтините екскурзии излизат между 125 и 165 лв. С най-малко пари може да се отиде до Белград и Ниш за два дни и за три дни до Букурещ и до Паралия Катерини и Метеора в Гърция. Трите съседни държави са първи кандидати за кратки дестинации, удобни за подобна тридневна пауза, каквото ще има за 3 март.

Турция е почти елиминирана като туристическа дестинация. Намират се единични оферти, а повечето агенции въобще не предлагат подобна опция за началото на март. Очаква се слабо раздвижване на интереса към началото на април, когато в Истанбул цъфтят милиони лалета и градът става притегателна точка за любителите на цветята и красивите изгледи.

Офертите за пътувания в чужбина отстъпват по многобройност на възможностите за почивка и кратка екскурзия в страната. В този раздел разнообразието е огромно спрямо финансовия портфейл. Може да се отиде до Велико Търново за един ден за шоуто „Звук и светлина” срещу 35 лв., може да се почива с една или две нощувки в планинските и черноморските ни курорти. Някои предложение са с ексклузивни цени като ол инклузив в „Златни пясъци” за 50 лв. на ден или Банско със ски и минерален басейн по 30-40 лв на ден. Отдих със СПА удоволствие са възможни и за стотина лева, и за 400-500 лв. Според категорията на базата и услугите, включени в цената. Сандански, Троян, Велинград, комплекси в Пирин, както и Пампорово и Хисаря, са фаворитите в бюджетните почивки за 3 март.

В момента предлагането на офертите за почивка в България е най-активно, защото практиката показва, че решенията се взимат 10 до 14 дни преди датата на пътуването. А до 3 март остават точно 14 дни./Пазарджишка Марица


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам