Общината ще прибира глобите от паяка

16-02-2017 19:10 626 0

Дора ЦВЕТКОВА, Пазарджишка Марица

За да няма никакви съмнения за злоупотреби, общината е започнала обществена поръчка, чиято основна цел е нейни служители да прибират всички глоби и такси за преместване на неправилно паркирани коли, съобщи шефът на "Паркинги и охрана" Георги Шикерджиев. Цялата дейност ще се изпълнява от общинари, а парите след това ще се превеждат на фирмата изпълнител.

На въпроса който най-често чуват работещите на паяците - дали имат право да глобяват, като не са катаджии, Шикерджиев обяснява, че те са оправомощени с няколко наредби. Като представители на общината са администратори на лични данни и съответно длъжностни лица, така че нападенията над тях се третират по Наказателния кодекс.

В момента екипите на паяците са от трима, като единият е общински служител. Често се получават и недоразумения от това, че той събира парите за глобата от 20 лева, а другите двама - таксата от 15 или 30 лева за преместването. Хората си мислят, че за едно нарушение получават две наказания. С промените се очаква да се изчистят и тези неясноти./Пазарджишка Марица


Седмични издания

Страх ли ви е да пиете вода от чешмата?

Да, пия само минерална
Не, но минералната ми е по-вкусна
Не, от години пия само чешмяна
За по-сигурно я редувам с минерална
Не пия вода, докторът ми е забранил
Не ме интересува