Общината ще прибира глобите от паяка

16-02-2017 19:10 588 0

Дора ЦВЕТКОВА, Пазарджишка Марица

За да няма никакви съмнения за злоупотреби, общината е започнала обществена поръчка, чиято основна цел е нейни служители да прибират всички глоби и такси за преместване на неправилно паркирани коли, съобщи шефът на "Паркинги и охрана" Георги Шикерджиев. Цялата дейност ще се изпълнява от общинари, а парите след това ще се превеждат на фирмата изпълнител.

На въпроса който най-често чуват работещите на паяците - дали имат право да глобяват, като не са катаджии, Шикерджиев обяснява, че те са оправомощени с няколко наредби. Като представители на общината са администратори на лични данни и съответно длъжностни лица, така че нападенията над тях се третират по Наказателния кодекс.

В момента екипите на паяците са от трима, като единият е общински служител. Често се получават и недоразумения от това, че той събира парите за глобата от 20 лева, а другите двама - таксата от 15 или 30 лева за преместването. Хората си мислят, че за едно нарушение получават две наказания. С промените се очаква да се изчистят и тези неясноти./Пазарджишка Марица


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам