Хванем ли паяка, преди да ни вдигне колата, не плащаме

Новините от Пазарджик и региона
16-02-2017 17:22 9119 0

Дора ЦВЕТКОВА, "Пазарджишка Марица"

По две наредби на Общинския съвет работят екипите, санкциониращи водачи на неправилно паркирани автомобили - едната е за организация и безопасност на движението, другата регламентира принудителното задържане на автомобили, обясни шефът на "Паркинги и охрана" Георги Шикерджиев. Големите спорове избухват, когато колата трябва да бъде отстранена. Процедурата се смята за започната, когато возилото е закачено на механизмите на паяка и е било повдигнато.

Важно е да се знае, че ако колата само е закачена, но още не е започнато повдигането, не се плаща нищо, обяснява Шикерджиев. Във всеки момент от повдигането, но преди да е стабилизирана на репатриращия автомобил, процедурата също може да се прекъсне, като в такъв случай се плащат 15 лева. Ако водачът се яви, след като вече возилото му е застопорено на платформата и подготвено за превозване до наказателния паркинг, трябва да плати 30 лева.

Шефът на "Паркинги и охрана" призова хората да подават сигнали до него, ако смятат, че някой се е опитал да злоупотреби или са наложени по-високи от предвидените санкции./Пазарджишка Марица


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам