В „Брегов” от днес има кабинет „Иван Керезов” (ВИДЕО)

Младият фотограф Стоян Георгиев дари табелата в памет на учителя
16-02-2017 12:55 1565 0

Кабинет на името на уважавания учител по история Иван Керезов има от днес в СУ „Георги Брегов”. Хубавата инициатива беше осъществена благодарение на двама души. След внезапната смърт на Керезов наскоро неговият възпитаник и вече също преподавател Илия Михайлов даде предложение на ръководството на учебното заведение кабинетът по история и цивилизация да носи името на твърде рано отишлия си от този свят любим учител на поколения ученици. Михайлов заяви и намерението си сам със свои средства да плати изработването на паметната табела. Веднага след това обаче получил съобщение от пазарджишкия фотограф Стоян Георгиев, който искал сам и за своя сметка да изработи табелата в знак на почит към Иван Керезов.
Неочакваното предложение предизвика емоционална реакция, която Михайлов изрази в социалните мрежи: „Вече зная с кого свързвам стихотворението на Джани Родари „Продавач на надежда“. Това е едно младо момче, с чаровна усмивка, огромно сърце и топли очи, които сякаш казват „Нека ти помогна!“. Това еСтоян. Това е човекът, който засне в своето студио Matrix Studio Photography невероятния рекламен клип на СУ "Георги Брегов" гр. Пазарджик, с чудесни снимки от въздуха. За тази професионална работа, по негово настояване, училището плати минимална цена, далече от реалната. Когато моят учител и колега Иван Керезов почина, у мен възникна идеята за преименуване на кабинетът по история в училище на „Кабинет по История и цивилизация "Иван Керезов“. Бях готов да направя собствен проект за табелката и да я платя. Тогава първият човек, който ми писа, беше отново Стоян. „Искам да ти помогна!“ ми каза той. Днес табелката вече е готова. Изработена и дарена лично от него. Утре ще я сложим официално. Мило момче, каквото и да кажа, за да ти благодаря, ще бъде малко! Дано Бог ти върне добрините стократно! За мен е чест, че те познавам!”.
Иван Керезов си отиде внезапно от този свят в края на януари. Той е отдал 30 години от живота си на учителската професия и на СУ „Георги Брегов“. Лошата новина предизвика лавина от съболезнователни коментари. Особено силни и докосващи бяха тези на негови възпитаници.
Със сигурност учителят няма да бъде забравен. Преди всеки час по история бреговци ще виждат първо неговите име и лик на входа на кабинета си. / "Пазарджишка Марица"


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам