И ние го можем: Карлово изкушава туристи с празници

17-02-2017 11:14 26 0

Цветана ГЕОРГИЕВА

Карлово кани туристи на два от най-красивите си празника - на традиционния Празник на  розите, който тази година е на 27 май, и на лавандулата, който е по-нов и се чества няколко седмици по-късно. Експерти от отдел туризъм подредиха рекламни материали за града и региона на щанда на Министерство на туризма на най-голямата в България Международна туристическа борса „Ваканция/СПА Експо в Интер център - София. Изложението е в рамките на три дни - от 15 до 17 февруари.

Програмата  е много интензивна, имаме възможност да представим брошури, диплянки, фотоси от Карлово и Розовата долина, заяви пред „Марица” Деспа Ненова, която завежда туризма в общината и е ръководител на туристически комплекс „Старинно Карлово”.

Общината рекламира и петте възрожденски къщи в комплекс „Старинно Карлово”, които са действащи туристически атракции. По време на Празника на розите в Патева къща и Бухаловия хан се представят ритуали и технологии, свързани с добиването на розово масло. В тях, а също и в къща „Райно Попович” и Белия двор се предоставя възможност на туристите сами да изработят оригинали сувенири, посветени на маслодайните растения, на възрожденско Карлово, както и да наблюдават демонстрации на местните занаяти и да вземат първите уроци по плетиво, дърворезба, текстил. Интересът към нашето участие е голям, заяви Деспа Ненова./Пазарджишка Марица


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам