12-класничка от Механото поведе почетния караул за 19 февруари

17-02-2017 15:41 1610 0

"Не са само хубавите униформи, ние носим Левски и българския дух в сърцето си", казва Таня Цонева, която вчера бе водач на почетния караул пред паметника на героя в София, пише Дневник. Тя е 12-ти клас в ПГМЕТ в Пазарджик. Облече копие на униформата на Първа българска легия, с която през 1868 г. Левски е сниман в Букурещ. Държи пушка и гледа строго.

Таня иска да стане софтуерен инженер, но в четвъртък по обяд е една от многото, които тази седмица се сменят, за да пазят паметника на Васил Левски в София. Инициативата е във връзка с годишнината от обесването на Апостола и се организира от общобългарски комитет "Васил Левски".

Таня е горда да командва караула. И споделя, че всички се чувстват много добре. Не се притеснява от студа, топло й е, иска да даде пример на другите. Говори притеснено, но с усмивка.

За нея инициативата е хубава. "Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си", цитира Левски и казва, че "децата трябва да се възпитават в родолюбие"./Пазарджишка Марица


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам