Тодор Попов посрещна посланика на Русия, покани го да дойде за празника на града

17-02-2017 16:02 970 0

Кметът на Община Пазарджик г-н Тодор Попов прие посланика на Руската Федерация в България Анатолий Анатолиевич Макаров. На срещата присъстваха и дипломати от Руското посолство в гр. София, представители на българската асоциация Витязи “Хан Аспарух” в гр. Пазарджик и експерти от общинска администрация. Бяха обсъдени въпросите на сътрудничеството между България и Русия в различни аспекти. Г-н Попов представи Община Пазарджик и град Пазарджик, както и развитието на отношенията между градовете-побратими Пазарджик и Ставропол, което има вече 46-годишна история.

Посланик Анатолий Макаров отбеляза, че е планирал и провежда поредица от срещи из цялата страна, с цел опознаване на страната, запознаване с представителите на местната и държавната власт и гражданите на България.
В разговора присъстващите се обединиха около общото мнение, че има добра основа за развитието на отношенията между нашите две страни (България и Русия), но трябва да се обърне основно внимание на възстановяване на търговско-икономическите контакти (доставка на плодове и зеленчуци, вина и друга продукция от леката промишленост от България) и развитието на туризма.

На раздяла домaкинът подари на госта си Енциклопедия Пазарджик и бутилка червено вино от региона с покана за повторна среща на 21 май, когато е празникът на града./Пазарджишка Марица


Седмични издания

Страх ли ви е да пиете вода от чешмата?

Да, пия само минерална
Не, но минералната ми е по-вкусна
Не, от години пия само чешмяна
За по-сигурно я редувам с минерална
Не пия вода, докторът ми е забранил
Не ме интересува