Тодор Попов посрещна посланика на Русия, покани го да дойде за празника на града

17-02-2017 16:02 936 0

Кметът на Община Пазарджик г-н Тодор Попов прие посланика на Руската Федерация в България Анатолий Анатолиевич Макаров. На срещата присъстваха и дипломати от Руското посолство в гр. София, представители на българската асоциация Витязи “Хан Аспарух” в гр. Пазарджик и експерти от общинска администрация. Бяха обсъдени въпросите на сътрудничеството между България и Русия в различни аспекти. Г-н Попов представи Община Пазарджик и град Пазарджик, както и развитието на отношенията между градовете-побратими Пазарджик и Ставропол, което има вече 46-годишна история.

Посланик Анатолий Макаров отбеляза, че е планирал и провежда поредица от срещи из цялата страна, с цел опознаване на страната, запознаване с представителите на местната и държавната власт и гражданите на България.
В разговора присъстващите се обединиха около общото мнение, че има добра основа за развитието на отношенията между нашите две страни (България и Русия), но трябва да се обърне основно внимание на възстановяване на търговско-икономическите контакти (доставка на плодове и зеленчуци, вина и друга продукция от леката промишленост от България) и развитието на туризма.

На раздяла домaкинът подари на госта си Енциклопедия Пазарджик и бутилка червено вино от региона с покана за повторна среща на 21 май, когато е празникът на града./Пазарджишка Марица


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам