Руски туристи почиват и купуват земя във Велинград

17-02-2017 18:15 248 0

Руските туристи имат интерес към историческия и балнео туризъм. В България има много интересни дестинации и Велинград е една от тях. Това стана ясно днес по време на визитата на руският посланик Анатолий Макаров. По време на срещата си с областния управител Златко Митрев, руският дипломат декларира готовност за укрепване на икономическите и културните връзки между област Пазарджик и региони от Руската федерация.
„Много се радвам, че една от първите ми официални срещи като областен управител е с посланика на Русия в България. Нашият народ има прекрасен сантимент към руския народ и руската държава, факт е, че отношенията между България и Русия бележат подобрение.”, каза по време на срещата областният управител Златко Митрев. Той допълни допълни, че много от нашите общински центрове са побратимени с градове в Русия. В последните години се наблюдава ръст на руски туристи, които не само посещават Велинград, но и закупуват свободни терени.
На срещата присъстваха зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, Кирил Рънза - съветник, Константин Емелин – аташе, Анастасия Кабанова – пресаташе в посолството на Руската федерация у нас и представители на «Българска асоциация Витязи – Хан Аспарух», по чиято покана дипломатът е в Пазарджик./ Пазарджишка Марица


Седмични издания

За кого ще гласувате, ако изборите са днес?

ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
Реформаторски блок
Воля
Нова република
Да, България
ДПС
ДОСТ
Друга политическа сила
Няма да гласувам