Нови 1400 работни места се отварят в Пазарджик

Фирма е купила училището в Добровница, има готовност да прави общежитие

Пазарджик

от Димитър Комсийски 395 прегледа 0

През лятото на 2017-та година премиер-министърът Бойко Борисов отряза лентата на "Костал"

Приключи първият етап от проекта на „Ариете Логистик“ за строеж на производствено-логистична база, който включва над 5000 кв.м сгради за складово-производствени нужди, в които ще работят повече от 400 човека. Това обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов на редовната си пресконференция.

През 2018 година фирмата е купила в града ни парцел от 82 000 кв.м. По време на инвестиционния проект, който ще протече на три етапа, от фирмата планират да разширят базата си до почти 42 000 кв.м застроени площи, в които ще се трудят над 1000 човека.

Дружеството е българско, част е от международна група, работи успешно вече 6 години в областта на автомобилната индустрия и логистиката.

Предстои приключването на строително-монтажните работи на нови сгради и производствени мощности и на завод „Костал“ в Пазарджик. Фирмата възнамерява да наеме още 1000 души.

Ако в града не се намерят нужните кадри, работодателите са готови да вземат и хора от региона или други краища на страната, обясни Попов. Това обаче също ще е от полза за града, тъй като новонаетите ще харчат парите си в Пазарджик, допълни той. По думите му, новите предприятия в града ни давали по 1000 лева за неквалифицирани работници и по 2-3 хиляди лева за специалисти.

Стана ясно, че закритото училище в Добровница е купено от предприятие, което вероятно ще направи там общежитие за бъдещите си работници.

Коментари