Вътрешни хора натопили кмета на Стрелча

Регион

от Екип Марица 249 прегледа 0

Вътрешни хора натопили кмета на Стрелча

Съветници от Стрелча и служител на общината в града предизвикали зрелищната проверка на икономически полицаи в документацията на местната администрация, научи „Марица“. В момента там се извършва претърсване и изземване на документи и електронни носители на информация. До момента от полицията и прокуратурата, под чието наблюдение тече акцията, отказват да оповестят подробности.

Мълвата в града твърди, че всичко тръгнало от уволнението на главния инженер в общинския екип. Служителят отказал да подпише договор, за който се съмнявал, че е неизгоден за местната хазна. След освобождаването си подал сигнал до полицията. Говори се още, че още през 2016 година всички служители били принудени да подпишат молби за напускане без дати. С тях ръководството ги държало в патова ситуация, за да не могат да се противят.

Сигнал бил подаден и от Общинския съвет – до Специализираната прокуратура и АДФИ, твърдят стрелчани. Повод за това пък станал договор за асфалтиране на улици на стойност около 400 000 лева. Фирмата-изпълнител си искала парите, но същевременно част от улиците си били още на паваж, реден през Възраждането.

Официално тези твърдения засега не са потвърдени. Председателката на ОбС Мария Станкова сдържано каза само че има сигнал от съветници, но без да оповести подробности. А обвиняваният градоначалник все още не отговаря на телефона си, вероятно е ангажиран с полицията.

Коментари