15 дни арест за обида във Фейсбук

21-годишният Васил изпил 1 л домашна ракия и галон бира, преди да изригне пред полицейското в Чепеларе

България

от Петя Гайдарова 56 прегледа 0

15 дни арест за обида във Фейсбук

21-годишен чепеларец получи 15 денонощия арест, за това че мъртво пиян обиждал, а след това и публикувал във Фейсбук видео как ругае полицаите пред сградата на Районното управление в Чепеларе. Васил И. се "изявил" на 26 август вечерта. Два дни по-късно публикувал видеото с обидите срещу служителите на реда в социалната мрежа от профила си „Няма Нее (Vasko Keca)“.

 

В клипа с продължителност 10 минути и 9 секунди се вижда как, движейки се пеша със свой непълнолетен приятел с озвучителна тонколона на врата, крещи обидни думи, а пред входа на паркинга на Районното управление вика: „Ето спинкат си, това е полицията на град Чепеларе. Ето ги тука ушаците, ама спинкат, спинкат“, „Васил никога няма да бъде затворен, куки мръсни“. След това Васил запалва свой акт за административно наказание и го мята през оградата на управлението.

 

Магистратите наложиха наказанието за хулиганската проява на младия мъж въпреки протеста му, че го е направил пиян, че се е опитал да изтрие видеото от социалната мрежа и че се е извинил на полицаите.

 

Мотивите на магистратите са, че видеото е видяно от над 2000 потребители и уронва престижа на униформените, а Васил е криминално проявен и ареста ще му се отрази възпитателно.

 

Оказало се, че вечерта преди ексцесиите той изпил с приятеля си 1 литър домашна ракия и един галон бира. В района на автогарата обърнал кофа за смет и полицай му написал акт за административно нарушение, което го предизвикало.

 

Васил е криминално проявен. През 2018 г.  е наказван с 1200 лв. глоба за хулиганство, а преди това за нанесена средна телесна повреда и притежание и разпространение на наркотични вещества.
Срещу него тече и досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда на 24 август тази година.