50 нюанса любов

В заведенията всичко е заето като в индийски влак

Пазарджик

от Александра Мусиевска 2527 прегледа 0

50 нюанса любов

На 14 февруари Пазарджик ще бъде 50 нюанса любов. Навсякъде из града се продават червени балони с формата на сърчица и симпатични плюшени мечета.

Ако не сте от предвидливите, независимо дали ще празнувате Свети Валентин, или пък горещия му събрат Трифон Зарезан, трябва да го правите у дома си, понеже по ресторантите места няма. Още в края на януари местата по пазарджишките кръчми се изчерпаха.

Заведенията ще се пукат по шевовете, ще заприличаме на индийски влак, коментират собствениците. Нямаме места вече, а всеки ден идват по още дузина желаещи. Явно дамите са дали ултиматум, че няма да готвят. Така че всеки гледа да запази места, защото няма човек, който да не е наясно, че без предварителна резервация няма да намери свободна маса в този ден. Навсякъде вече са готови с менютата и празничната програма и вече очакват своите клиенти. Кръчмите са извикали оркестрите и певиците извънредно. По баровете диджеите подготвят най-новите парти парчета, за да вдигнат градуса на настроението.

Разбира се, всеки уважаващ себе си мъж ще подари на любимата си букет цветя. И тази година розата остава най-предпочитаният подарък за Свети Валентин. Джентълмените залагат на класическите букети с царицата на цветята. Различното в тенденцията е, че вече не е задължително цветята да са в червен цвят. Розите се подбират според предпочитанията на дамата. Могат да са жълти, розови или бели.

Жените, който обичат различното, обаче биха се зарадвали на букет от пролетни или екзотични цветя, коментират продавачките в цветарските магазини. Все повече се залага на орхидеи или пък от слънчогледи. Много предпочитани са и лалета. Има букети с всякаква форма. Цветята могат да бъдат поставени върху гъби и подредени върху цилиндрична поставка или пък в луксозна кутия. Могат да бъдат и във формата на сърце.

Новост в бранша са букети от бонбони. Те са едно практично съчетание на две изненади. От една страна, жената получава красив букет цветя, а от друга - шоколад.

Предвидливите господа са направили поръчките си няколко дни предварително, а в цветарските магазини от вчера кипи усилен труд, за да могат да насмогнат със заявките.

Коментари