6,5 по Рихтер разтресе Турция! Има затрупани хора

Свят

от Екип Марица 2279 прегледа 0

6,5 по Рихтер разтресе Турция! Има затрупани хора

Земетресение с магнитуд 6 по Рихтер бе регистрирано днес в югозападния турски окръг Денизли, съобщиха турски телевизии, като се позовават на турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД). По данни на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул трусът е бил с магнитуд 6,5 по Рихтер.

Според информация на телевизия НТВ при труса са се срутили редица сгради, в които имало хора.

Спасителни екипи са предприели операция за спасяване на затрупаните под отломките. Спасителите са извадили някои хора, които са хоспитализирани.

Епицентърът на земетресението, станало в 14.25 ч., е бил в района на град Бозкурт. Трусът е бил на дълбочина 7,09 километра.

Шест минути по-рано в Бозкурт е било регистрирано земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер, информира АФАД. Трусът е бил на дълбочина 17,79 километра.

Земетресенията са предизвикали силна паника сред населението.

Кметът на град Бозкурт Бирсен Челик посочи пред телевизия НТВ, че засега няма информация за загинали хора, но има ранени.

Трусовете са били усетени в южните окръзи Анталия, Бурдур и Ъспарта.

По-рано днес земетресение разлюля Измир и областта. Първоначално бе съобщено, че трусът е с магнитуд 4,8 по Рихтер, но сеизмологичният център направи корекция и обяви, че силата на земетресението е била 5,8 по Рихтер.

 

Коментари


А ся стройте новия завод на WV в Турция !

Забележете на първото видео как една уникално проста жена застава точно под керемидите.Толкова тъпо същество скоро не бях виждал.

Всичката информация в тази статия е грешна.

Много ме е яд, когато след всяко земетресение в съседна Турция се появяват някакви пишман специалисти и започват да грачат като недоклани прасета за земетресение във Вранча, каквото не се очаква.