81-годишна жена загина при пожар в Паталеница

Регион

от Екип Марица 55 прегледа 0

81-годишна жена загина при пожар в Паталеница

Жена на 81 години е загинала при пожар в къщата си в Паталеница, съобщават от Главна дирекця "Пожарна безопасност и защита на населението".

Произшествието е станало вчера рано сутринта. Сигналът е получен в 7,55 часа.

На място се изпратени 2 екипа на РСПБЗН - Пазарджик с 2 бр. ПА и личен състав от 5 служители, които са угасили пламъците.

Унищожено е домашно имущество, опушени са стени, спасена е сградата.

За последното денонощие в страната са горели 147 пожара, при които са загинали трима души.

С преки материални щети са 24 пожара, от които: 8 в жилищни сгради, 1 в промишлени сгради, 1 в спомагателни, временни или паянтови постройки, 7 в транспортни средства, 5 в съоръжения на открито, 2 бр. други.

Без нанесени материални щети са 123 пожара, от които: 91 в сухи треви, горска постеля и храсти, 1 в стърнища, 20 в отпадъци, 8 в готварски уреди и комини, 3 други.

Извършени са 21 спасителни дейности и помощни операции, от които: 4 при катастрофи в транспортни средства(автомобилна - 4бр.), 2 при инциденти с опасни вещества (с живак - 2бр.), 14 техническа помощ (оказване съдействие на други структури на МВР - 4бр., отстраняване на опасни предмети - 1бр., спасяване на животни - 1бр., оказване съдействие на граждани - 2бр., оказване съдействие на други структури и ведомства - 4бр., други - 2бр.), 1 оказване помощ на пострадали граждани (други - 1бр.).

Получени са 3 ъжливи повиквания.

Коментари