Ако сте в Пазарджик, насладете се на „Женска логика“

Култура

от Александра Мусиевска 193 прегледа 0

Любимата на пазарджишката публика постановка „Женска логика“ на Драматично-кукления театър „Константин Величков“ се завръща на наша сцена. Тази вечер отново ще радва почитателите на Мелпомена в Пазарджик. Ако сте в града, можете да се насладите на великолепната актьорска игра на Людмила Даскалова, Георги Керменски, Кристина Топалова, Дана Досева, Тодор Танчев. Пиесата на Анатолий Крим е в превод на Надя Попова, постановката е дело на Владимир Петков, сценографията и костюмите – на Петър Митев.
Представлението започва в 19 часа.
А сюжетът е наистина интригуващ. Една самотна, все още млада жена е изправена пред избор: Богат и влиятелен мъж и предлага женитба. Прелюдия към нея е разходка до Париж. Появите му са в стила на едновремешните аристократи, макар и в условията на днешна Русия: Луксозен автомобил „Бентли“ вместо каляска и неизменните каси с шампанско. Съперникът му няма какво да предложи освен любовта си. Изборът, който прави младата жена, като че ли противоречи на логиката. А може би не. Ако е оправдано понятието „женска логика“, както известният украински драматург е озаглавил творбата си.
„Лирическа комедия за любовта“ – така театралната критика в родината на Анатолий Крим характеризира пиесата след една от многобройните и постановки.

Коментари