Ако знаете само, какво става в театъра, когато котката я няма?

Блатечки ще ви разкаже, покаже и дори режисира

Пазарджик

от Екип Марица 74 прегледа 0

Ако знаете само, какво става в театъра, когато котката я няма?

Харесва ли ви Асен Блатечки, а? Харесва ви! А на него му харесва да ви обясни, какво става, когато котката я няма... Прави го и като актьор, а във вече не новото си амплоа на режисьор и понеже не страда от излишна скромност - очаква аплодисменти. А в театъра все още единственият начин да възнаградиш някого с овации е да си в залата - другояче не става.

Билети вече няма (дали не ги крият под щанда, а?), но представление на сцената на ДКТ „К. Величков“ ще има. Началото е точно в 19, обещанието е да се смеем до припадък, заглавието е „Когато котката я няма“. Пиесата е по текст на Джони Мортимър и Брайън Кук, сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, а музиката – на Христо Намлиев.

Действието в „Когато котката я няма“ се развива в най-цветните и луди години на миналия век. Историята надниква в спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото той сериозно липсва. В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото – преувеличени. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Неочаквано обаче се появяват две млади дами, които преобръщат живота на всички. В спектакълът участват актьорите Асен Блатечки, Калин Врачански, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мира Бояджиева и Ирена Тодорова.

Коментари