Анкета: Какви трябва да са заплатите в Пазарджик?

Новини от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Александра Мусиевска 2882 прегледа 0

Петя Паунова, 20 г.

Смятам, че в град като Пазарджик са необходими по хиляда лева на човек, за да може да живее нормално и да посреща всичките си разходи. В момента карам курс по счетоводство в немския център и смятам, че подобно възнаграждение би отговаряло на работа от такова естество. Съвсем в реда на нещата е хората с висше образование да взимат и по-високи заплати. Все пак и образователният им ценз е по-висок.

Михаела Ринкова, 22 г.

Заплатите трябва да са поне 700-800 лева в Пазарджик. Иначе с месечно възнаграждение под този праг е невъзможно да се преживява. Сметките стават все повече и повече. Всеки млад човек трябва да изглежда добре, а за това също са необходими доста пари. Ако не си облечен подходящо на интервю за работа, кой ще те наеме.

Росица Везева

Прави ми впечатление,че регионалните мениджъри на повечето чуждестранни компании определят базова заплата според статистиката за региона.За мен това не е особено мотивиращо за потенциалните кандидати.При хората на свободни професии като лекарите,юристите има шанс да се получи добро възнаграждение,ако са на свободна практика.Повечето мои познати,които са във възрастова категория 25-35 години и са с висше образование споделят,че за тях задоволителна заплата е 1000 лв на месец.

Евгени Манчев, 30 г.

За мен лично заплащането в града, а и в България е доста ниско. Не може да се живее с 500 лв. А все още доста хора работят за такава сума на месец. Това си е подигравка с труда на работещите. Затова и много пазарджиклии бягат зад граница. Лошото е, че тук не останаха млади хора. Аз работя за 800 лв. и се лишавам от доста неща.

Ивайло Тотков, 29 г.

Какви трябва да са заплатите ли? Ами честно казано, поне хиляда лева. В града ни обаче трудно се намира място, на което да се дават такива пари. Затова и работя в пловдивски завод. Вече доста пазарджиклии има във всички предприятия. Условията са добри и заплащането е прилично. Ще ми се повече работодатели в Пазарджик да започнат да повишават възнагражденията на служителите си. Лошото е, че голяма част от тях не искат да се охарчват заради работниците. Нямат им уважението, това е проблемът.

Коментари