Арестуваха блудника от кв. „Изток“ за 72 часа

Пазарджик

от Елина Петкова 979 прегледа 0

Обвиненият в блудство с деца на 8 и 11 години жител на кв. „Изток“ тази вечер е бил арестуван повторно, този път – с прокурорско разпореждане за 72 часа. Двете му невръстни жертви са били разпитани днес в „Синята стая“ пред психолози и в присъствието на родителите си. Показанията им дали основание обвиненият за престъплението да бъде прибран отново зад решетките. Разпитани са също родители и близки на двете момичета. Ако деянието се докаже, мъжът може да бъде осъден на 5 до 20 години лишаване от свобода.

Той примамвал двете момичета в мазето на входа, където живее, на ул. „Спартак“ 20. Имал резачка, с която незаконно добивал дърва. С нея заплашвал жертвите си, че ще им отреже главите или ще нареже родителите им, ако гъкнат. Така ги принуждавал да правят каквото поиска. Нещо повече – търсел невръстните си жертви в училище, в кварталните градинки. Прекъсвал играта им и ги заставял да отидат с него в мазето. Там ги галел, целувал ги, показвал им мъжкото си достойнство. А децата мълчали от страх да не бъдат нарязани на парчета или това да не се случи на майките и бащите им.

Първоначално мъжът, известен само с прякора си Мъзи, е арестуван в петък. Сам се предал на полицията в Кричим, след като се укривал едно денонощие. В събота около обяд обаче е пуснат заради здравословен проблем - оперирано е гърлото му и диша с "копче" на шията.

Случаят излиза наяве, след като по-малкото от момиченцата споделило с майка си какво точно прави с тях Мъзи. После се осмелила да говори и друга пострадала девойка, на 11 години. Според съседи, жертвите на педофила са много повече от две, но явно досега г е било срам да говорят.

За случая се е самосезирал и отдел „Закрила на детето“, откъдето извършват проверки за изясняване на обстоятелствата.

За случая се разчу, след като в почивните дни бащата на по-малкото от пострадалите момичета алармира медии. Преди това завел дъщеря си на лекар, за да установи на какво се дължат следите от насилие по тялото й. Близките на 11-годишното дете първоначално не са позволили да бъде прегледано.

Коментари