Арестуваните ченгета разчиствали терена за Гольовците

Крими

от Костадин Аршинков 1087 прегледа 0

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов

Двете арестувани софийски ченгета са разчиствали терена за ударите на разбитата банда на Гольовците в квартал Орландовци. Данните, които имаме към този момент, са, че когато са били извършвани престъпленията, те са се грижели наблизо да няма полицейско присъствие. Може да се каже, че са осигурявали чадър на групата. Това съобщи в Пловдив главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който присъства на годишния анализ на местната дирекция на полицията.

В момента все още текат процесуално-следствените действия. След приключването им ще бъде направена оценка на събраните доказателства и след това специализираната прокуратура ще прецени на кои лица да бъдат повдигнати обвинения. Няма данни за съпричастност на още полицаи кам групата, на този етап са само тези двамата. Но работата не е спряла, ако съберем нови доказателства, който е нарушил правилата, ще си понесе и съответната отговорност, заяви главният секретар.

Според него данните за престъпната дейност на полицаите са постъпили в МВР на по-късен етап. Тепърва ще се направи анализ на тяхната дейност и, когато се установи тяхната вина, или ще им се повдигнат обвинения, или ще се вземе отношение по дисциплинарен ред.

Иначе по разследването дейността на бандата се е работело още от лятото на миналата година. Към момента от групата са иззети доста оръжия, но трябва да се направят експертизи – дали са бойни или газови. Ако оръжието е газово, ще трябва пък да се провери дали е било преправено за стрелба с бойни патрони, обясни Ивайло Иванов.

Коментари