Арлин Антонов: Специално звено да се занимава само с циганите

Коментари

от Екип Марица 1399 прегледа 0

Арлин Антонов: Специално звено да се занимава само с циганите

Необходимо е специално звено, което да се занимава само с циганите. Това каза пред „Фокус“ Арлин Антонов, военен, полицай и политик. Когато дойдат избори това звено трябва да е независимо от властта, за да не се страхуват служителите им да търсят и да намират истината.

Тогава, според него изборите ще си дойдат на мястото. Гласът на двама криминални и необразовани хора, бие гласа на един образован и съвестен човек. Това е знак, че ние сами режем клона, на който стои държавата ни и че скоро ще я загубим, предупреди той. Необразованите и криминално проявени роми винаги ще са ретроградна сила и никога няма да гласуват за разумното и добро развитие на държавата ни. „На основните сили, които управляват държавата, 300 или 500 000 цигански гласове са им нужни“ обясни той.

Според него „за да се промени нещо са нужни сериозни хора, които разбират ромският проблем и всички политически сили, без да дебатират и да се правят на интересни, че се борят за правата на някого, трябва да приемат предложенията, с които ние ще успеем да вкараме ромите в нормите на европейската интеграция.

В противен случай ще имаме сериозен проблем и може след 15-20 г. с отрицателният прираст при българското население и силно положителният при ромите, да имаме неразрешим проблем. Това е бомба със закъснител, която води България към сериозен срив“, предупреди Антонов.


Държавата е тази, която позволява да се крадат средствата, планирани за интеграция на ромите. Съществуват много различни неправителствени организации, които би трябвало да образоват и приобщят ромите, за да живеем с общ морал, но до сега това не се е случило.

„Милиони са средствата, потънали в интеграцията на ромите, но резултат няма“, категоричен бе той. В ромските квартали в цялата страна винаги се е подхождало с отстъпки от политическите сили, защото им трябват гласове при избори, каза още той и обърна внимание на факта, че в ромският контингент има и много нормални хора, но криминално проявените са мнозинство. Държавата трябва спешно да смени стратегията си, предупреди Антонов.

„Защо не са се интегрирали ромите за 7 века? Тези хора живея в собствен свят. Те не живея с нас и това трябва да стане ясно. За да може се приобщят, трябва първо да се запознаем с ценностната им система и да видим как да се намесим в нея. Проблемът е много сериозен“, обясни той. Арлин Антонов каза още, че голяма част от циганите не искат да учат, а учителите от друга страна не смеят да прилагат контрол, защото те гонят определен брой ученици, за да могат да си вземат заплатите.

факти.бг

Коментари