Загряха телефоните в Спешното

Два пъти повече обаждания от обикновено приели лекарите в линейките

Пазарджик

от Екип Марица 998 прегледа 0

Загряха телефоните в Спешното

Ралица ИВАНОВА

От рязкото застудяване насам телефоните на Спешна помощ прегряват. Два пъти повече работа от обикновено са имали дежурните през уикенда медицински екипи в линейките. Получаваме по средно 85 сигнала на денонощие, каза за "Пазарджишка Марица" шефката на Спешна помощ д-р Надка Пангарова. За сравнение - в нормални условия обажданията са между 30 и 40 за 24 часа. 

Рязко са се увеличили сигналите за усложнения от грипа и остри вирусни инфекции в почивните дни. Медиците от Спешна помощ са помогнали на трима пациенти със счупвания след подхлъзване на лед. Има по един пострадал в Панагюрище, Славовица и Пазарджик. 

Добра новина е, че въпреки че ниските температури повишават риска за хората със сърдечносъдови заболявания, в Спешна помощ не е имало ръст на пациентите с инсулти и инфаркти.

Въпреки че на места малките улички остават непочистени от снега, екипите на Спешна помощ са успели да стигнат до всички нуждаещи се. Движим се при зимни условия, което създава известни трудности, но няма непрегледан болен, справяме се, категорична в д-р Пангарова.

Коментари