Не знаех що е бронхит, сега съм с пневмония

Болни изреждат по 2-3 антибиотика в търсене на ефективния

Регион

от Дора Цветкова 703 прегледа 0

Не знаех що е бронхит, сега съм с пневмония

През целия си живот никога не съм боледувала толкова тежко. Доскоро не знаех какво е бронхит, сега съм с пневмония. Вече два пъти сменям антибиотици, пия през устата, бият ми инжекции и най-страшното е, че нищо не помага. Лекарите ме съветват да се обърна към Белодробната болница в Пазарджик, да потърся специализирана помощ.
Това разказа общинска служителка от Велинград, която от декември се бори с актуалния за сезона вирус. Въпреки усилията, я повалила пневмония, а медиците още не могат да улучат правилните лекарства. Нейна леля пък е стигнала до болница и също е минала през няколко курса на лечение, вече месец и половина е на инжекции.
„Болницата в града ни е пълна с пациенти, получили усложнения“, казва велинградчанката.
Общинската служителка, която е майка на момиченце в детската градина, е категорична, че няма да го пусне на занимания от понеделник, а най-рано от февруари. От страх да не се зарази и да не направи същите усложнения. Преди да излязат в коледна ваканция през декември само 3 от 29 деца били на линия. Всички други били повалени от вируси. И други родители изпитват страх и е много вероятно до края на януари да дадат вакнция на малчуганите си, прогнозира майката.

Коментари