Бъчварова даде началото на борбата с битовата престъпност в Пазарджик

Пазарджик

от Александра Мусиевска 719 прегледа 0

Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе в Пазарджик работно съвещание с ръководството на Областната дирекция на МВР във връзка с началото на специализирана операция срещу битовата престъпност. Операцията е национална и ще продължи поне 3 месеца.
По време на своята визита тя обяви и новите придобивки, които ще получи месната дирекция. Сред тях са 9 нови автомобила, които ще обновят автопарка на полицията. Все още няма яснота колко допълнителни коли ще се насочат към Пазарджик от двата милиона лева, които кабинетът одобри на последното си заседание. Сумата е предвидена за закупуване на автомобили във връзка с операцията срещу битовата престъпност в страната. Новите коли ще бъдат оборудвани с апарати за автоматично издаване на фишове, заяви министър Бъчварова. Тя добави още, че днес в София ще се проведе демонстрация как функционира полицейска кола с ново оборудване.
По време на визитата шефът на пазарджишката дирекция комисар Йордан Рогачев съобщи,че 41 нови младши полицаи ще започнат работа съвсем скоро в пазарджишката дирекция- Той уточни, че в момента все още върви конкурсната процедура. Според него, с тези щатове ще може да бъде осигурено денонощно покритие с патрулни коли на всички населени места на територията на областта. Министър Бъчварова добави, че с допълнителните 5 млн. лв., отпуснати на МВР от кабинета, за гориво ще бъде осигурен 230 км. дневен преход на кола.
Бъчварова обяви,че до месец ще наемем на работа като сътрудници над 1000 пенсионирани полицаи и военни. Преди да бъдат обаче разпределени, на тях им предстои няколкомесечно обучение. 550 ще бъдат насочени към областните дирекции, а около 600 - на границата, стана ясно още от думите на министъра./Пазарджишка Марица

Коментари