"Сирене по шопски"- идеална идея за петъчна вечеря

Гурме

от Гергана Дюлгерова 1234 прегледа 0

"Сирене по шопски"- идеална идея за петъчна вечеря

Когато нямаш време, хладилникът е празен, а ти се хапва вкусна топла манджичка, тогава отговорът е един – сирене по шопски. Рецептата за сирене по шопски е всеизвестна, всяка домакиня приготвя сирене по шопски без даже да се замисли. Но ако вие сте от новаците в кухнята, които сега правят своите първи стъпки в готвенето може да ползвате представената тук класическа рецепта за сирене по шопски. Освен за новаците в кухнята, рецептата за сирене по шопски е подходяща за всяка студентска квартира, както и за моментите, когато мама я няма, както и за моментите, когато се чудите как да спретнете вечерята набързо.


Необходими съставки:

яйца
2 броя
сирене
100 грама
домати
1 брой
краве масло
1 чаена лъжица


Първата стъпка от рецептата за сирене по шопски е подготовката на продуктите.На дъното на малко гювече слагате маслото. Обелвате домата, нарязвате го на филийки и ги нареждате върху маслото. Върху доматите натрошавате сиренето, след което слагате капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. След като сложите гювечето във фурната я включвате на 200 градуса и печете 20 минути.
След като минат 20-тина минути вадите гювечето от фурната, махате капака и чуквате яйцата. Връщате гювечето отново във фурната и печете докато яйцата станат готови. Ако сте любители на лютото, заедно с яйцата добавете и една люта чушка.
Преди сервиране поръсвате сиренето по шопски с червен пипер.

Рецептата за сирене по шопски е изпълнена!

Източник: supichka.com

Коментари