Пазарджик помага на малката Йоана

Пазарджик

от Александра Мусиевска 6084 прегледа 0

Пазарджик помага на малката Йоана

Благотворителен базар в Пазарджи събира средства за лечението на болно момиченце. Кампанията е в подкрепа на 7-годишната Йоана Христова от Велико Търново, която страда от злокачествен тумор в мозъка. За лечението й е необходима огромна сума - само 6-месечните процедури по химиотерапия струват около 72 000 евро, а на 70 000 долара са оценени процедури със стволови клетки, които ще подпомогнат възстановяването на детето.

Базара ще се проведе на 18 и 19 февруари на центъра около тортата, в същите дни ще има базари в София в Мол София, Благоевград - пред операта, и на 18.02. във Велинград в хотел "Здравец".
ББ
Ще бъдат продавани книги за деца и възрастни, лакомства, бижута, ръчно направени накити и аксесоари за коса, играчки и други. Всички предмети за базара са предоставени безвъзмездно от фирми и хора с добри сърца, участващи в групата"Благотворителен базар за Гери и други каузи" във Фейсбук. Към момента групата обединява над 13 000 души и е поела и случая на Йоанка.
Към момента са събрани част от парите и лечението на Йони тече, но останалата необходима сума от 45 000 лева остава непосилна за близките на детето.

От началото на 2016 г. Йоана претърпява четири тежки операции за отстраняването на злокачествения тумор. Най-тежка е последната интервенция, която продължава около шест часа, а Йоанка се възстановява дълго от нея в реанимация. Оказва се, че тумурът е изключително рядък и малко познат дори в световен мащаб.

Лекарите са категорични, че ако лечението бъде продължено с химиотерапия и процедура със стволови клетки, детето има отлични шансове да спечели битката с рака.

Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна, а също и българи зад граница. Така бяха събрани средствата за първите операции.
Цялата история за случая на момиченцето може да бъде намерена в специално създадената фейсбук страница„Да помогнем на Йоанка в тежката борба с рака".

Семейството на Йоана Христова благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.
Дарителската сметка е:
BIC UNCRBGSF
BG57UNCR70001522551105
УниКредит Булбанк
Титуляр: Йоана Христова Христова

Коментари