Туроператори смъкнаха цените за 3 март

На път

от Екип Марица 451 прегледа 0

Туроператори смъкнаха цените за 3 март

Биляна ВЛАДИМИРОВА

Стотици пазарджиклии стягат куфарите за пътуване за дългия уикенд около 3 март. Националният празник се пада в петък, което означава, че ще почиваме 3 дни. Това е първата възможност, която се отваря за пътешествие след Нова година. Туристическите агенции отдавна обстрелват клиентите си със специални мартенски предложения. Офертите са съобразени с времето и с продължителността на очертаващата се ваканция.

„Имаме 6 оферти - Венеция, Виена, Гърция, Карпатите, Будапеща и Сърбия. Групите са почти изцяло запълнени, информира Ани Димова, която организира почивки и екскурзии. Заради близостта на Трети март с Деня на жената - 8 март, е проектирана по-дълга екскурзия до Дубай, която изисква сливане на двата празника.

Най-евтините екскурзии излизат между 125 и 165 лв. С най-малко пари може да се отиде до Белград и Ниш за два дни и за три дни до Букурещ и до Паралия Катерини и Метеора в Гърция. Трите съседни държави са първи кандидати за кратки дестинации, удобни за подобна тридневна пауза, каквото ще има за 3 март.

Турция е почти елиминирана като туристическа дестинация. Намират се единични оферти, а повечето агенции въобще не предлагат подобна опция за началото на март. Очаква се слабо раздвижване на интереса към началото на април, когато в Истанбул цъфтят милиони лалета и градът става притегателна точка за любителите на цветята и красивите изгледи.

Офертите за пътувания в чужбина отстъпват по многобройност на възможностите за почивка и кратка екскурзия в страната. В този раздел разнообразието е огромно спрямо финансовия портфейл. Може да се отиде до Велико Търново за един ден за шоуто „Звук и светлина” срещу 35 лв., може да се почива с една или две нощувки в планинските и черноморските ни курорти. Някои предложение са с ексклузивни цени като ол инклузив в „Златни пясъци” за 50 лв. на ден или Банско със ски и минерален басейн по 30-40 лв на ден. Отдих със СПА удоволствие са възможни и за стотина лева, и за 400-500 лв. Според категорията на базата и услугите, включени в цената. Сандански, Троян, Велинград, комплекси в Пирин, както и Пампорово и Хисаря, са фаворитите в бюджетните почивки за 3 март.

В момента предлагането на офертите за почивка в България е най-активно, защото практиката показва, че решенията се взимат 10 до 14 дни преди датата на пътуването. А до 3 март остават точно 14 дни./Пазарджишка Марица

Коментари