Общината ще прибира глобите от паяка

Пазарджик

от Екип Марица 813 прегледа 4

Общината ще прибира глобите от паяка

Дора ЦВЕТКОВА, Пазарджишка Марица

За да няма никакви съмнения за злоупотреби, общината е започнала обществена поръчка, чиято основна цел е нейни служители да прибират всички глоби и такси за преместване на неправилно паркирани коли, съобщи шефът на "Паркинги и охрана" Георги Шикерджиев. Цялата дейност ще се изпълнява от общинари, а парите след това ще се превеждат на фирмата изпълнител.

На въпроса който най-често чуват работещите на паяците - дали имат право да глобяват, като не са катаджии, Шикерджиев обяснява, че те са оправомощени с няколко наредби. Като представители на общината са администратори на лични данни и съответно длъжностни лица, така че нападенията над тях се третират по Наказателния кодекс.

В момента екипите на паяците са от трима, като единият е общински служител. Често се получават и недоразумения от това, че той събира парите за глобата от 20 лева, а другите двама - таксата от 15 или 30 лева за преместването. Хората си мислят, че за едно нарушение получават две наказания. С промените се очаква да се изчистят и тези неясноти./Пазарджишка Марица

Коментари