Хванем ли паяка, преди да ни вдигне колата, не плащаме

Новините от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Екип Марица 9634 прегледа 0

Хванем ли паяка, преди да ни вдигне колата, не плащаме

Дора ЦВЕТКОВА, "Пазарджишка Марица"

По две наредби на Общинския съвет работят екипите, санкциониращи водачи на неправилно паркирани автомобили - едната е за организация и безопасност на движението, другата регламентира принудителното задържане на автомобили, обясни шефът на "Паркинги и охрана" Георги Шикерджиев. Големите спорове избухват, когато колата трябва да бъде отстранена. Процедурата се смята за започната, когато возилото е закачено на механизмите на паяка и е било повдигнато.

Важно е да се знае, че ако колата само е закачена, но още не е започнато повдигането, не се плаща нищо, обяснява Шикерджиев. Във всеки момент от повдигането, но преди да е стабилизирана на репатриращия автомобил, процедурата също може да се прекъсне, като в такъв случай се плащат 15 лева. Ако водачът се яви, след като вече возилото му е застопорено на платформата и подготвено за превозване до наказателния паркинг, трябва да плати 30 лева.

Шефът на "Паркинги и охрана" призова хората да подават сигнали до него, ако смятат, че някой се е опитал да злоупотреби или са наложени по-високи от предвидените санкции./Пазарджишка Марица

Коментари