В „Брегов” от днес има кабинет „Иван Керезов” (ВИДЕО)

Младият фотограф Стоян Георгиев дари табелата в памет на учителя

Пазарджик

от Дора Цветкова 2018 прегледа 0

В „Брегов” от днес има кабинет „Иван Керезов” (ВИДЕО)

Кабинет на името на уважавания учител по история Иван Керезов има от днес в СУ „Георги Брегов”. Хубавата инициатива беше осъществена благодарение на двама души. След внезапната смърт на Керезов наскоро неговият възпитаник и вече също преподавател Илия Михайлов даде предложение на ръководството на учебното заведение кабинетът по история и цивилизация да носи името на твърде рано отишлия си от този свят любим учител на поколения ученици. Михайлов заяви и намерението си сам със свои средства да плати изработването на паметната табела. Веднага след това обаче получил съобщение от пазарджишкия фотограф Стоян Георгиев, който искал сам и за своя сметка да изработи табелата в знак на почит към Иван Керезов.
Неочакваното предложение предизвика емоционална реакция, която Михайлов изрази в социалните мрежи: „Вече зная с кого свързвам стихотворението на Джани Родари „Продавач на надежда“. Това е едно младо момче, с чаровна усмивка, огромно сърце и топли очи, които сякаш казват „Нека ти помогна!“. Това еСтоян. Това е човекът, който засне в своето студио Matrix Studio Photography невероятния рекламен клип на СУ "Георги Брегов" гр. Пазарджик, с чудесни снимки от въздуха. За тази професионална работа, по негово настояване, училището плати минимална цена, далече от реалната. Когато моят учител и колега Иван Керезов почина, у мен възникна идеята за преименуване на кабинетът по история в училище на „Кабинет по История и цивилизация "Иван Керезов“. Бях готов да направя собствен проект за табелката и да я платя. Тогава първият човек, който ми писа, беше отново Стоян. „Искам да ти помогна!“ ми каза той. Днес табелката вече е готова. Изработена и дарена лично от него. Утре ще я сложим официално. Мило момче, каквото и да кажа, за да ти благодаря, ще бъде малко! Дано Бог ти върне добрините стократно! За мен е чест, че те познавам!”.
Иван Керезов си отиде внезапно от този свят в края на януари. Той е отдал 30 години от живота си на учителската професия и на СУ „Георги Брегов“. Лошата новина предизвика лавина от съболезнователни коментари. Особено силни и докосващи бяха тези на негови възпитаници.
Със сигурност учителят няма да бъде забравен. Преди всеки час по история бреговци ще виждат първо неговите име и лик на входа на кабинета си. / "Пазарджишка Марица"

Коментари