Балкан(Варвара) опитва невъзможното и пали чергата на 3 отбора

Спортните новини от Пазарджик и региона

Спорт

от Димитър Комсийски 1575 прегледа 1

Балкан(Варвара) опитва невъзможното и пали чергата на 3 отбора

Останалият само с теоретични шансове за спасение от изпадане в „кучешката” група тим на Балкан(Варвара) ще направи отчаян опит за невъзможното - оцеляване в 4-та лига. Това научи репортер на „Пазарджишка Марица”. От няколко дни начело на отбора е привлечен бившият наставник на тима Крум Кантарев. Той от своя страна е извикал на пожар 42 годишният бивш футболист от елита Анастас Петров. Под знамената на Балкан са привлечени още нападателят Атанас Иванов, халфът Еди Дост и вратарят Емануил Стойков. Има и още момчета, които приеха да ни помогнат. Селекцията ще продължи до последно, защото ни трябват футболисти с класа, коментира новият стар треньор на „варварите” Крум Кантарев. То е ясно, че задачата е много трудна, но си струва да опитаме. Ние няма какво да губим, напротив – може само да спечелим, заяви оптимистично Кантарев.
Преди няколко дни новата селекция на Балкан е изиграла и първата си контрола. Срещнахме юношите на Хебър и загубихме с 1-2. Сега в събота ще играем с Вихър(Ветрен), каза още треньорът. Кметът на селото Николай Николов – Чико дал на Кантарев картбланш за селекцията. Г-н Николов ми даде гаранции, че отборът ще бъде обезпечен финансово и организационно за втория дял от шампионата. Без това няма как да се борим за каквото и да било, каза още пазарджишкия специалист.
Досегашният треньор на Балкан Николай Василев пък ще води една от гарнитурите на комшиите от ФК Зенит(Ветрен дол). Под негово ръководство Балкан игра през есенния полусезон основно с местни юноши и успя да вземе само 1 точка от изиграните общо 15 срещи.
Сега Балкан се нуждае от поне 30 точки за да си гарантира мястото за още един сезон в 4-та лига, тъй като е възможно изпадащите от „А” ОФГ тази година да бъде 3 или дори 4 отбора.
В момента Балкан поделя последната 16-та позиция с другия тотален аутсайдер Ботев(Момина клисура).
Пред тях са Юнак(Ивайло) с 10 точки, Родопи(Козарско) с 12 точки и Марица(Белово) с 16 пункта.

Коментари