И ние го можем: Карлово изкушава туристи с празници

На път

от Екип Марица 216 прегледа 0

И ние го можем: Карлово изкушава туристи с празници

Цветана ГЕОРГИЕВА

Карлово кани туристи на два от най-красивите си празника - на традиционния Празник на  розите, който тази година е на 27 май, и на лавандулата, който е по-нов и се чества няколко седмици по-късно. Експерти от отдел туризъм подредиха рекламни материали за града и региона на щанда на Министерство на туризма на най-голямата в България Международна туристическа борса „Ваканция/СПА Експо в Интер център - София. Изложението е в рамките на три дни - от 15 до 17 февруари.

Програмата  е много интензивна, имаме възможност да представим брошури, диплянки, фотоси от Карлово и Розовата долина, заяви пред „Марица” Деспа Ненова, която завежда туризма в общината и е ръководител на туристически комплекс „Старинно Карлово”.

Общината рекламира и петте възрожденски къщи в комплекс „Старинно Карлово”, които са действащи туристически атракции. По време на Празника на розите в Патева къща и Бухаловия хан се представят ритуали и технологии, свързани с добиването на розово масло. В тях, а също и в къща „Райно Попович” и Белия двор се предоставя възможност на туристите сами да изработят оригинали сувенири, посветени на маслодайните растения, на възрожденско Карлово, както и да наблюдават демонстрации на местните занаяти и да вземат първите уроци по плетиво, дърворезба, текстил. Интересът към нашето участие е голям, заяви Деспа Ненова./Пазарджишка Марица

Коментари