Руски туристи почиват и купуват земя във Велинград

Регион

от Александра Мусиевска 400 прегледа 0

Руските туристи имат интерес към историческия и балнео туризъм. В България има много интересни дестинации и Велинград е една от тях. Това стана ясно днес по време на визитата на руският посланик Анатолий Макаров. По време на срещата си с областния управител Златко Митрев, руският дипломат декларира готовност за укрепване на икономическите и културните връзки между област Пазарджик и региони от Руската федерация.
„Много се радвам, че една от първите ми официални срещи като областен управител е с посланика на Русия в България. Нашият народ има прекрасен сантимент към руския народ и руската държава, факт е, че отношенията между България и Русия бележат подобрение.”, каза по време на срещата областният управител Златко Митрев. Той допълни допълни, че много от нашите общински центрове са побратимени с градове в Русия. В последните години се наблюдава ръст на руски туристи, които не само посещават Велинград, но и закупуват свободни терени.
На срещата присъстваха зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, Кирил Рънза - съветник, Константин Емелин – аташе, Анастасия Кабанова – пресаташе в посолството на Руската федерация у нас и представители на «Българска асоциация Витязи – Хан Аспарух», по чиято покана дипломатът е в Пазарджик./ Пазарджишка Марица

Коментари