Плач от щастие: Илиян събра пари за трансплантация!

Новини от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Дора Цветкова 8481 прегледа 0

Плач от щастие: Илиян събра пари за трансплантация!

Дора ЦВЕТКОВА
Дългоочакваното чудо стана – 17-годишният Илиян Солтариев събра необходимите пари за трансплантация на бъбрек. Добрата новина съобщи майката на момчето – Деси, с развълнувани думи на благодарност към всички, които се отзоваха на призивите й да помогнат.
„Сърдечни благодарности на всички от името на Илиян, малкия Калоян и мама Деси, които не спират да плачат от щастие... Вие им дадохте надежда... вие им вдъхнате кураж... и ги накарахте отново да започнат да се усмихват!“, написа тя в групата, създадена за по-голямото й момче – Илиян. Не по-малко щастлив от него е малкият му брат Калоян, който за Коледа не пожела подарък, а само „Бате да оздравее“.
Скоро 17-годишният младеж ще може да живее без болка,страх, болници и диализа. Вероятно ще се сбъдне онова, което мнозина му пожелаха: да посрещне 18-тия си рожден ден здрав и с нов бъбрек.
Това толкова човешко желание докосна сърцата на мнозина и се събраха дори повече от необходимите пари. Трябват 126 000 лева, а общата сума е общо малко над 140 000 лева. След като бъдат получени и парите от есемеси, парите за операция ще бъдат преведени на болницата в Беларус и след като бъде намерен подходящ донор, Илиян ще бъде повикан за трансплантация.
Майката коректно предупреждава, че след това ще са необходими още малко пари за контролните прегледи. И отсега уверява: всеки останал след пълното възстановяване на момчето лев ще бъде преведен на друг нуждаещ се. / „Пазарджишка Марица“

Коментари