И българите бият роми! Потрошиха ми колата, крещяха "Ще те трепем"

Пазарджик

от Татяна Томова 2318 прегледа 1

"Не само цигани нападат българи! Обратното също се случва постоянно. Хвърляха камъни по колата ми и ме заплашваха с думите „Ще те трепем!” Това разказа пред „Марица” Рамиз Джелил от Пазарджик.
Той се определя като турчин с българско самосъзнание. Изпратил е и жалба до полицията след инцидент с двама българи, които са го нападнали.

В Пазарджик има мирно съжителство между различните етноси. Не сме взели страна по конфликта, който се разрази в Асеновград, защото вярваме, че полицията и прокуратурата ще си свършат работата, категоричен е Рамиз. Ето и неговата история:

„Всички сме граждани на РБ и всеки трябва да е равен пред законите. Бандитски прояви трябва да се наказват с най-голяма суровост. Кой е крив и кой е прав при инцидента в Асеновград - институциите ще кажат, но не прави чест на протестиращите да си мислят, че те ще оправят нещата и да нямат доверие на полиция и съд. Аз не заставам зад никого, дали е ром, българин - всички сме граждани на РБ и всеки трябва да е равен пред закона. Същевременно имам доверие на хората около мен и че полицията, и прокуратурата ще си свършат работа.

На 16 април тази година, докато си говорихме с моята приятелка Даниела пред вратата на бащината и къщата в с. Куртово Конаре, на около 30 метра от нас под уличната лампа видях два човешки силуета, предполагам, че на млади момчета, които вървяха пеша към нас. Едното момче като ме видя се върна обратно и пресече главната улица, другото момче остана в сянка. В този момент се чуха заплашителни думи от рода на "Сега ще ти потрошим колата, ще те трепем" и псуваха, като употребяваха доста нецензурни думи, които съм цитирал в жалбата. Даниела като чу, се уплаши и каза, че Д.С. пак се е развилнял и се прибра веднага във вкъщи. Аз се качих в автомобила и тръгнах посока с. Ново село. Помислих си да не би тези хора да навредят на Даниела, понеже не бях ориентиран дали обидите и заплахите са към мен или към нея, завих надясно и се върнах обратно. Излязох на главния път и тръгнах посока гр. Кричим. На автобусната спирка спрях и отново промених посоката на движение и се върнах обратно за да видя къщата на Даниела.
На главния път на кръстовището за улицата на Даниела бяха застанали Д.С. и синът му, които познавам само визуално и същите започнаха да хвърлят камъни по автомобила ми. За да избегна камъните, аз се качих на тротоара и ударих прага и дясната предна джанта, при което се спука предна дясна гума. Със спукана гума шофирах до с. Ново село от страх да не би тези хора да ме настигнат. До бензиностанцията спрях, смених гумата и се прибрах в гр. Пазарджик. Пред дома ми установих щетите по автомобила, имаше такива по предна дясна врата, прага под предна дясна врата, предната броня бе охлузена от двете страни, счупен въздухобран на предна лява врата, леки вдлъбнатини на преден капак, заден десен калник, задна лява врата и задна пета врата, на които направих любителски фотоснимки, които приложих към преписката в полицията. Бях известно време в стрес, понеже с нищо не съм предизвикал тези хора и не знаех какво трябва да направя. На 19.04.2017г. реших, че по законов ред е необходимо да подам жалба в полицията, за да се вземе отношение спрямо тях.”

Коментари