Слънчевата Ваня вписа Пазарджик в Гинес!

Новини от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Дора Цветкова 8444 прегледа 1

Слънчевото момиче Ваня Иванова вписа родния Пазарджик в Книгата с рекордите на Гинес! Добрата новина дойде преди часове и тя е, че екипът признава постижението й – 330 прически, направени за 8 часа – за световен рекорд!


Коафьорката направи невероятно шоу на 4 декември миналата година. В предоставената от общината зала „Васил Левски“ Ваня успя да надмине дори собствената си предварително поставена цел от 305 вдигнати коси, които направи много преди изтичането на 8-те часа. Следващите оформи с видимо удоволствие и без да спира да танцува и да се усмихва, сякаш неусещаща умората от дългото време на крак, без да се храни, без почивка и почти без да пие вода. 


Признанието дойде доста по-късно, макар че още на самия 4 декември се разбра, че няма предишен рекорд в тази категория и всъщност пазарджишката фризьорка няма да подобрява, а ще постави такъв в съответната категория на Гинес. Оттам са направили свое проучване на това как е протекло всичко. Отговорът се очакваше в края на май, но дойде едва снощи. Съвсем очаквано - положителен!


Зад мен застанаха страшно много хора, готови да ми помогнат - за идеята, за каузата, за адреналина от преживяването и заради мен самата като човек, каза Ваня в Големия ден. Събитието, подкрепено от Община Пазарджик и лично от кмета Тодор Попов, имаше и благотворителен елемент. Приходите от календар, който фризьорката бе подготвила, ще отидат за възстановяване на парализирания джудист Георги Огнянов от Панагюрище.

Коментари