Марин Рачев: Проданов докара мутри да ме плашат!

Над 200 питат за имоти във Варвара, защитаваме обществения интерес, твърди кметът

Регион

от Дора Цветкова 4910 прегледа 0

Марин Рачев: Проданов докара мутри да ме плашат!

Бизнесменът Николай Проданов, един от инициаторите на протестите във Варвара, пращал мутри в кабинета на кмета на Септември Марин Рачев да го сплашват. Това обяви той на днешната пресконференция, свикана, за да бъде представена и позицията на общинското ръководство. Рачев спомена, че неочакваните посетители се представили от името на Алексей Петров.
Той ли е жертвата или ние, които искаме минералната вода да се ползва от повече хора, вместо да се излива в реката, риторично запита кметът, като явно имаше предвид Проданов.
Бизнесменът е собственик на комплекса „Аква Варвара“ и съответно един от пряко засегнатите от намерението на местната власт да въведе такса за пренос на минерална вода от 3,00 лева. Това решение, взето още през 2016 година, разпали напрежение, като на 3 юли бе проведен първи протест – пред сградата на общината в Септември, а на 9-ти – във Варвара със спиране на движението с демонстративно пресичане на десетки хора през пътя за Велинград. Хората са разтревожени, че с вдигането на таксата и отражението й в цените ще им бъде отнета прехраната.
Според градоначалника обаче истинската цел е различна. По думите му, в момента няколко човека се опитват да обсебят минералните извори и да правят каквото си искат. Общината пък се опитвала да даде шанс на повече фирми да се възползват от възможностите на това природно богатство. Над 200 човека проявявали интерес към инвестиции във Варвара, заяви Рачев и увери, че с действията си той и екипа му се опитват да бранят обществения интерес.


Подробности четете във вестник “Пазарджишка Марица“.

Коментари