Тодор Попов обяви двоен бюджет за Хебър, целта е „Б” група

Иван Папазов е новият член на УС

Спорт

от Димитър Комсийски 1952 прегледа 0

Община Пазарджик увеличава със 100 %-та субсидията си за издръжката на ФК Хебър 1918. Това обяви на пресконференция днес кметът Тодор Попов. През миналата година лептата на Общината беше 120 000 лева за цялостната издръжка на отбора. Сега участието ни вече става 240 000 лева и то само за мъжката представителна гарнитура. На отделна сметка ще бъде издръжката на ДЮШ-а на Хебър, в която вече има записани над 200 деца, уточни Попов. Освен това ФК Хебър 1918 има спонсорски договор с лицензирания спортен букмейкър, който е с още 4 годишен хоризонт. Ще помагат още 2-3 фирми.
Тодор Попов представи и ресорните отговорности и задължения на членовете на УС. Новото попълнение в управата на Хебър 1918 Иван Папазов, който влезе на мястото на Валентин Карагьозов ще отговаря за чисто футболните въпроси.
Смятам, че той има правилното виждане за нещата, има необходимия опит и нещо много важно – има сърце за тая работа, мотивира се Тодор Попов като припомни, че Иван Папазов е ръководил и спонсорирал на два пъти футбола в Пазарджик – най-напред през 1998-99 година в тандем със Стоян Пешлов в Хебър, и в периода 2007-2011 като спонсор и президент на ФК Бенковски.
Румен Димитров ще се занимава за напред с организиране на дейностите по спортните бази, а друг член на УС – Александър Иванов ще има координационни функции и ще се грижи за информационното осигуряване.
Кметът Попов заяви още, че клуб като Хебър не може да се развива без цели.
На умряла лисица няма да се правим. Гоним челното класиране и влизане във Втора лига. Треньорът Танчо Калпаков има пълната ми подкрепа и тази на хората от УС. Той има и тотален картбланш за селекцията, подготовката, спортно-техническия процес, каза още кметът.
На свой ред президентът на Хебър Найден Шопов благодари на градоначалника за всяческата подкрепа към отбора. Мисля, че днес е един много хубав ден за пазарджишкия футбол. Надявам се тази година да зарадваме в пълна степен нашите привърженици и да посрещнем догодина 100 годишнината на футбола в града с гордо вдигната глава, изрази надеждите си Шопов.
Коментари