Чихуахуа загина след погълната отрова

Пазарджик

от Екип Марица 1495 прегледа 0

И бездомни кучета, и домашни любимци стават жертва на опасната отрова

Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица

Домашно куче стана жертва на разпръсната отрова в квартал "Запад". 3-годишното чихуахуа било радостта на баба Трайка и нейния съпруг. Вчерашната разходка на малката Мая обаче се оказала фатална. На земята до детската площадка тя намерила парче салам и го погълнала. За 10 минути животинчето издъхнало в ръцете на стопаните си.

Съпругът ми я донесе вкъщи и веднага се опитахме да дадем мляко, за да я спасим, но тя не издържа. Толкова се мъчи бедничката, разказа със сълзи на очи баба Трайка. Жената недоумява как може да има хора, които да убиват животни по такъв жесток начин. Наблизо има и детска площадка. Ами ако някое дете вземе салама? Ако се отрови? Кой ще е виновен тогава, пита се тя.

Трайка видяла и друго мъртво куче на "Пловдивска", което я навежда на мисълта, че отровата е разпръсната из целия град. Миналото лято за едно денонощие десетина песа бяха умъртвени в различни квартали. 

По думите на ветеринарите, става дума за силна отрова, от която няма как да спасят четириногите. В повечето случаи злосторниците използвали ланат, но понякога и отрова за мишки./Пазарджишка Марица

Коментари