Фермер обгоря при опит да спаси трактора си

Новини от Пазарджик и региона

Регион

от Дора Цветкова 1557 прегледа 0

Фермер обгоря при опит да спаси трактора си

Фермер е пострадал при опит да спаси от пожар трактора си. Възрастният човек e от пазарджишкото село Росен и е с обгаряния първа към втора степен и на двата крака, съобщиха от Спешно отделение към МБАЛ-Пазарджик. 


Приет е със силни болки, множество мехури и рани, но без опасност за живота. На място е стабилизиран, дадени са му аналгетици и са направени превръзки. После е насочен към Клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Огънят е тръгнал от сухи треви между Росен и съседното село Цар Асен. По данни на Пожарната в Пазарджик, са изгорели над 60 дка и фургони, собственост на пострадалия.


Кметът на Росен Васил Рангелов разказва, че заради силния вятър пламъците за минути застрашително наближили селото и обхванали паркираната в покрайнините селскостопанска техника на обгорелия човек. Той се опитал да запали трактора, за да го изкара на безопасно място и успял, но не успял да опази себе си. Благодарение на спешно организираната група доброволци и на бързата намеса от пожарникари са спасени на косъм близките къщи. Друг местен фермер пък със своя техника е изорал ивици и така е пресякъл пътя на пламъците към лозята.

Коментари