Фестивалът „Дъга над Клептуза” ще завърши с гала-концерт на участниците

В осмото издание на конкурса участват над 120 деца от музикални и танцови школи

Регион

от Борислав Наумов 318 прегледа 0

Фестивалът „Дъга над Клептуза” ще завърши с гала-концерт на участниците

Във Велинград Осмият международен фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза” ще завърши тази вечер с гала-концерт на участниците – повече от 120 деца от музикални и танцови школи от цялата страна. Конкурсната програма в последния, четвърти ден, започна в 11.00 часа с изпълнения на дуети, вокални групи, танцови формации и солисти. Основната програма се провежда на сцената на читалище „Отец Паисий” във Велинград, а гала концертът на лауреатите е предвидено да се състои на площад „Николай Гяуров”, ако времето позволи.
Целта на фестивала е да се предостави сцена на млади таланти от цял свят, които представят своята музикална култура, изкуство и традиции, да спомогне за създаване на приятелски отношения между децата и да стимулира изявите им, както и да допринесе за утвърждаването на Велинград като място за подходящи прояви на младите таланти. „Дъга над Клептуза” има конкурсен характер. Освен „Гранд при” с парична премия, предвидени са и статуетки и купи като поощрителни награди за първо, второ и трето място в различните категории и възрастови групи.
Организатори на фестивала „Дъга над Клептуза” са Община Велинград, ЦПЛР-ОДК Велинград, Детско-юношеска вокално-инструментална школа „Звънче” и вокална група „Караоке”./"Пазарджишка Марица"

Коментари