В Панагюрище тръгва танцовият фестивал "Пъстър свят"

Регион

от Борислав Наумов 387 прегледа 0

В 20 часа в неделя вечер, в Панагюрище, със запалване на фестивалния огън ще бъде поставено началото на четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“. Минути преди официалното откриване, танцовите състави по традиция ще дефилират от площад „Райна Княгиня“ до площад „20-ти април“.

Конкурсната програма на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“ ще започне в понеделник от 10:30 часа. Очакват се изпълнители от Словакия и Украйна. Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от професионално жури с председател Росен Богданов – генерален секретар на Международната фолклорна асоциация на националните фолклорни федерации и художествен ръководител на ансамбъл „Завет”.

Докато членовете на журито провеждат своето заседание за определяне на носителите на наградите, на площад „20-ти април“ от 16:00 часа ще се проведе „Училище за танци“ и конкурс за Мис и Мистър фестивал под наслов „Танцът ни сближава“.

Награждаването и гала-концертът на победителите на четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“ са с начален час 18:00 часа./"Пазарджишка Марица"

Снимки: Архив

Коментари