Започна голямото търсене на учители

Новините от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Ралица Иванова 1666 прегледа 0

Започна голямото търсене на учители

Ралица Иванова

Лятото е в разгара си, което означава, че започва и традиционното голямо търсене на учители. Регионалното управление на образованието публикува 24 свободни позиции в местните школа, а тепърва предстои да има и още обяви. На този етап най-силна нужда от педагогически кадри има в малките населени места. Така например в ОУ "Георги Бенковски" във Виноградец се търсят преподаватели по музика, физическо възпитание и спорт, изобразително изкуство, физика и астрономия, английски език и история и цивилизация. За свободните позиции там се кандидатства до края на месеца, но, ако не намерят подходящи специалисти, се очаква срокът да бъде удължен, или поне такава е практиката.

Висока и апетитна позиция пък обяви СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сърница. Там се търси заместник директор по учебната дейност. Изискванията са кандидатите за поста да имат висше образование със завършена степен "магистър" и документ, доказващ педагогическа правоспособност.

Сред училищата, които обявиха свободни места за педагози, са Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване в Батак, ОУ "Христо Ботев" и СУ "Васил Левски" във Велинград, Професионалната гимназия по механоелектротехника в Пазарджик, където се търси учител по професионална подготовка по направление "Транспорт", ОУ "Константин Величков" в Паталеница, ОУ "Васил Априлов" в Синитово, СУ "Св. Климент Охридски" в Пещера и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" във Ветрен.

Тенденцията да се предлага единствено срочен трудов договор продължава. Такъв формат е вариантът в 99% от школските обяви.

Коментари