Автентични сурвачки и коледни декорации изработват в читалището в Попинци

Култура

от Теодора Димитрова 531 прегледа 0

Читалището в панагюрското село Попинци посреща деца, ученици и родители в откритата през тази седмица традиционна Коледна работилничка. Във времето от 16.00 до 17.00 часа всеки, който проявява интерес, може да се включи в творческата инициатива, в приятната обстановка на читалищната библиотека. Участниците в работилничката могат да изработят с помощта на библиотечните служители и децата от клуб „Приятели на библиотеката” автентични коледни сурвачки, както и да научат нови идеи и начини за ръчно изработени коледни декорации.

От библиотеката очакват разнообразни идеи, които да помогнат за изработката на желаните коледни аксесоари и картички, с които ще бъдат зарадвани близки и приятели. От читалището осигуряват дряновите клонки и материалите. С изработените в работилницата декорации на 15 декември ще бъде открита коледна изложба „Зимни чудеса”.

В следващите дни читалището ще организира още две инициативи. На 18 декември ще се проведе открит урок „Коледни празници и традиции” с ученици от училището в село Попинци. На 19 декември децата от детската градина ще се включат в детско утро „Коледни вълшебства”.

Коментари