БЧК отбелязва Световния ден на първата помощ

Новините от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Александра Мусиевска 109 прегледа 0

БЧК  отбелязва  Световния ден на първата помощ

Световния ден на първата помощ, който се чества по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец всяка втора събота на месец септември е една ежегодна възможност за популяризиране на знанията и уменията за оказване на първа помощ по целия свят и за подобряване и разширяване на обучението по първа помощ в световен мащаб, като един хуманитарен акт и като ключов компонент на един по-широк подход за устойчивост. Това е повод за достигане до широката общественост чрез поредица от дейности и събития.

Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (IFRC) е най-големия обучител и доставчик на първа помощ в света. Милиони хора по света са наранявани или убивани от наранявания всяка година, поради неадекватна реакция или липса на навременна помощ.

Темата  на световния ден  по първа помощ за 2017-а са Домашните инциденти. Така  наричаните домашни нараняваниясе дефинират като непланирани, неочаквани и нецеленасочени събития, който се случват внезапно и причиняват наранявания или загуби.

По този повод доброволците от БМЧК Пазарджик ще организират демонстрации по оказване на първа долекарска помощ на 9 септември 2017 г. от 10.00 ч.  на площад „К.Величков“ . В 11.00 ч. всички участници и гости ще чуят изнесена лекция на открито  за оказване на  първа долекарска помощ./ Пазарджишка Марица

Коментари