БФС реши да раздели Пета лига на Изток и Запад

Спорт

от Димитър Комсийски 654 прегледа 0

БФС реши да раздели Пета лига на Изток и Запад

Петата футболна лига в Пазарджишко вече ще бъде разделена на Изток и Запад, а не на Север и Юг, както беше неизменно през последните близо 15 години.

Решението е на ОС на БФС и ще влезе в сила от началото на предстоящия сезон 2019-2020 г., научи „Пазарджишка Марица”.

Новината потвърди шефът на местната футболна централа Спас Иванов.

„Действително взехме такова решение и то има своята ясна обосновка.

Стана така, че в досегашната северна Пета лига останаха 7 отбора, а 13 се очертаха на Юг. За да преодолеем този дисбаланс и с цел по-голяма компактност, включително и минимизиране на разходите за пътуванията предприемаме вариант за формат „Изток/Запад”, сподели шефът на ОС на БФС.

При това положение в Източната Пета лига през новото първенство ще играят тимовете на Кале(Нова Махала), Свобода(Пещера), Коба(Радилово), Бенковски(Црънча), Родопи(Дебръщица), Шипка(Драгор), Юнак(Ивайло), Атлетик(Мокрище), Миньор(Елшица) и Барикади(Стрелча).

В другия поток – Пета лига „Запад” ще се състезават  Левски(Ракитово), Зенит(Ветрен дол), Братаница, Тракия(Звъничево), Ботев(Момина клисура), Ботев(Симеоновец), Милеви скали(Семчиново), Спартак(Щърково), Лесичово и Карабунар.

„Пътят за Велинград ще бъде един вид водораздел за двете лиги”, допълни Спас Иванов. Той разкри, че тази година в Пета лига със сигурност няма да участват отборите на Тракиец(Исперихово) и Спортист(Капитан Димитриево). Новите тимове са тези на Свобода(Пещера) и Ботев(Симеоновец).

Шампионата в Пета лига ще стартира на 8-ми септември с мачовете от 1-вия кръг.

Коментари